Värmande klädesplagg och svarta kappor

Vad är egentligen trenden som gäller för hösten 2018? I klädväg kan man skönja ett antal olika trendriktningar. Förra året var som bekant färgen röd väldigt inne. I år har den bytts ut lite elegant mot sin lillasyster – rosa. Men vad annat är hett när sommaren går mot höst?

 

Rosa är tillsammans med ljuslila verkligen årets färg, och särskilt så har det varit under den ljusnande våren. Färgerna kommer hänga med till hösten och då kompletteras med rutiga kappor, handledsvärmare från FunqWear som både är snygga och varma att bära samt stora halsdukar och mysig mössa på huvudet

Tendenser i klädväg höst 18

I en artikel i Elle går det att läsa om hur höstens mode förmodligen kommer präglas av blåa toner, sammet i alla dess former och skepnader, rosa, purpur och praktiska, varma plagg. Även puffärmar kommer finnas i affärerna, en statement ärm som fortsätter att dominera siluetter i höst. Ju mer puffighet desto bättre till och med. Gärna på både t-shirts, tröjor, kappor och varmare jackor. En lite nyare trend är något som kallas för set-dressing. Det är när man klär sig helt i ett set, från topp till tå. När du bär ett set i till exempel rutigt blir 60-talsvibbarna kännbara och du kan med fördel komplettera looken med större örhängen.

 

”Tidlöst, klassiskt och elegant är ledorden” – Damernas Värld

 

Trender som hänger kvar från förra året

Något som hänger sig kvar från förra höst/vintern och som verkligen minner om sista åren på 90-talet är inget annat än dunjackan. Pösig får den dessutom gärna vara. Lyckligtvis är den varm och skön också, så vi slipper frysa för att vara trendriktiga denna höst. Fuskpälsen hänger sig kvar likaså, gärna i en stark, mer vågad kulör. Förutom starka kulörer är även svart tillbaka med råge och dominerade flera visningar på vårens catwalks.