Kändisar och skönhetsingrepp

Kändisar inom film och musik, och nu även sociala medier, sätter ofta sitt utseende i första rummet och för att uppnå maximala resultat är det vanligt att de gör olika skönhetsingrepp. Det här är ingen nyhet; redan på mitten av 1900-talet opererade sig några av de största namnen i Hollywood; Marilyn Monroe och Dean Martin fixade sina näsor, Rita Hayworth blekte huden och lät höja sin hårlinje och Burt Lancaster ändrade sitt ansikte så att han skulle se mer maskulin ut.

I dagens kändisvärld är det så vanligt med skönhetsingrepp att det snarare är undantaget att inte ha gjort något. Medan vissa är mycket frispråkiga om sina ingrepp, som Pamela Anderson, Britney Spears, Cher och Kris Jenner så är andra mer hemlighetsfulla, som Heidi Klum och Jennifer Lopez. Andra är lite mittemellan och Kim Kardashian erkänner till exempel att hon har gjort Botox medan lillasystern Kylie Jenner till sist fick erkänna sina läppinjektioner efter att det stormat bland reportrar och fans om hennes varierande läppstorlekar. Jennifer Aniston däremot påstår att hon endast genomgått laserbehandlingar för att se så fräsch ut vid femtio.

Olika typer av skönhetsingrepp

Idag finns det ett större urval än någonsin när det kommer till skönhetsingrepp och bland det vanligaste är Botox och olika sorters filler som injiceras under huden och, precis som namnet anger, fyller ut områden som blivit insjunka eller rynkiga. Det är alltid viktigt att du går till professionella kliniker, som Lifetime Clinic där man har utbildad och erfaren personal och endast använder äkta märken, än att gå till amatörer eller de som säljer fillers under disken. Inom sjukvården varnas det för amatörer då du kan få allvarliga men av en felaktig injektion.

Operationer

Vill du göra ett mer permanent ingrepp så finns det också regelrätta operationer, som ansiktslyft, bröstförstoringar och fettsugningar. I Sverige kan
var tredje svensk tänka sig ett skönhetsingrepp men vad många inte inser är att dessa olika procedurer fortfarande är dåligt reglerade i landet. Vill du rätta till något du inte är nöjd med eller kanske eftersträva ett ungdomligare utseende så för all del gör det, men se till att du hamnar rätt.