Om att måla när det finns tid

Målning av vägg med rollerAtt måla är ett tidskrävande arbete. Man ska helst tömma ett rum, lägga utt tidningar på hela golvet, tejpa lister med mera. Men det har man kanske inte tid med. Samtidigt kan en del av rummet vara i desperat behov av ommålning. Vad ska man göra då?

Vi tänker på målning av väggar, lister eller vad det nu kan handla om som den typ av arbete som måste göras på en gång. Det går ju inte att ta en vägg i taget, med någon veckas mellanrum! Eller? Det är klart att det går, det är bara att göra det!

Många av oss har många bollar i luften samtidigt, vare sig vi vill eller inte. Arbete, familj och hobbies gör att hemmet – vare sig det är en hobby eller ej – får lite kärlek när det finns tid. Det innebär att man har tid lite då och då, och därmed inte har tid med ett stort projekt, som att måla väggarna i ett rum i en ny färg.

Låt det ta tid

Men att måla behöver inte bli ett stort projekt, man kan låta det ta den tid det tar och måla lite i taget. Blir inte resultatet sämre då? Nej, det behöver det inte bli. Isabelle McAllister ger några tips i sin blogg på Elle. Hon plastar in en pensel och en roller, så att de inte torkar, och använder dem till att måla när det finns tid. Ett exempel hon ger är att måla en vägg per vecka. Det innebär att de flesta rum är helt ommålade efter en månad. När färgen sedan börjar falna kan man bättringsmåla direkt, istället för att vänta tills alla väggar är i behov av ommålning.

Man behöver heller inte använda ett tråg för rollern. Man kan tillverka ett eget tråg genom att klyva ett mjölkpaket på längden. Kanten där man öppnar paketet passar bra till att skrapa av överflödig färg.