Att inte vara nöjd

Yta och utseende blir allt viktigare i vår vardag, speciellt med sociala medier som Instagram och Facebook där en allt för ofta förväntas visa upp sitt snyggaste jag. Långt ifrån alla känner sig dock bekväma i detta, i vissa fall beror det på åderbråck – någonting du dock kan göra någonting åt.

Dessa tunna slingrande trådar som vandrar sig upp längs benet må vara lätt oskyldiga – men det kan likväl vara jobbiga att leva med. Det är miljontals svenskar som årligen drabbar svenskar, även om alla drabbas på olika sätt. För vissa är det enbart små bekymmer, små att man knappt märker av dem. Medan andra har stora problem, där lidandet blir nästintill omöjligt att hantera. Det finns hjälp att få.

Så behandlar du åderbråck

Att ha problem med åderbråck är vanligt men nu har det kommit flera bra behandlingar. Vilken typ av behandling av åderbråck som passar just dig bäst är omöjligt att säga utan en läkares uttalande men du kan börja en utredning på din närmsta vårdcentral alternativt så kontaktar du direkt en klinik som är fokuserade på just åderbråck och liknande problem. En av de nya behandlingarna som tagits fram tar enbart mellan 30 minuter och en timma sedan får patienten åka hem samma dag. Du som ska göra behandlingen behöver inte narkos vilket gör att det är en mycket enkelt och smidig behandling, dessutom blir väntetiden på att behandlas väldigt kort eftersom läkarna kan effektivisera sitt arbete.

Tidigare har man bränt bort åderbråck och om det är någonting man fortfarande görs är oklart. Det som händer när man gör så här är att kärlväggens insida bränns sönder. Den pulserande värmen får sedan ådern att skrumpna ihop och blodet hittar då snabbt en ny väg.

Att inte vara nöjd med sin kropp är plågsamt för många och oavsett om en behandling krävs på grund av medicinska skäl eller ytliga är det någonting alla bör erbjudas.

Andra plågor som många lider av1179935-pain

  • Övervikt – i form av träning och kosthållning. Vid extrema fall kan fetma opereras.
  • Celluliter – går inte att bli av med men kan minskas i samband med träning.
  • Bristningar – får man ofta vid snabb viktuppgång (ex vid graviditet) kan ej tränas bort men det finns krämer som gör de mindre synliga.