Så väljer du vitvaror till drömköket

Köket är det rum som förmodligen bidrar allra mest till hur bra du trivs i ditt hem. Du spenderar väldigt mycket tid i ditt kök och det är viktigt att allt fungerar som det ska. Placering och val av vitvaror är vitalt för att du skall trivas i ditt drömkök.

Hur vill du utforma ditt kök? Skall det finnas plats för att äta maten du lagat eller skall utformningen göras för att göra matlagningen så trevlig som möjligt? Kanske en kombination av båda? När dessa val väl är gjorda så är det dags att gå vidare med att välja vilka vitvaror från Cylinda som passar just ditt kök. Rätt vitvaror gör matlagningen enklare vilket innebär att glädjen har lättare att infinna sig i köket.

Välj rätt position och häll till din spishäll

Borta är tiden då alla spisar stod på golvet och där häll och ugn var en och samma. Numera finns möjligheten att fritt placera sin häll separat från själva ugnen. Dessutom finns möjligheten att välja en induktionshäll vilket gör matlagningen enklare då dessa behöver mycket kortare tid för att värma upp kärlen och dess innehåll. Några saker du bör tänka på när det kommer till val av spishäll.

  • Ska hällen vara separat från ugnen?
  • Ska det vara en induktionshäll?
  • Vad är det spisen skall klara av?

Oavsett hur köket ska se ut så rekommenderas en induktionshäll. Det går snabbare att laga mat och de är nästintill omöjliga att bränna sig på. En induktionshäll behöver heller inte betyda att man ändrar några inredningsplaner utan passar lika bra i det moderna köket som ett 20-talskök som Göteborgs posten skriver om. Med en fristående häll är placeringen enklare att anpassa. Slutligen gäller det att titta noga på spishällens och ugnens specifikationer. Olika ambitioner ställer olika krav med Cylindas olika maskiner klarar det mesta.

Olika förbrukning ger olika pris

Välj vitvaror med snål el-förbrukning. Dagens Nyheter tipsar om hur du som konsument kan spara tusentals kronor genom att välja rätt maskiner. Alla Cylindas ugnar och spisar har energimärkning A. Men tänk på att även ett nytt och moderns kök blir gammalt någon gång. Med hjälp av Rot-avdrag kan det vara billigt att reparera vitvaror som gått sönder. Detta gör att fler kan våga investera i de riktigt fina vitvaror de valt till drömköket.