Shopping under Singles Day

Vad är hett att klä sig i under hösten 2019 – som du kan passa på att shoppa hem under den stora readagen Singles Day?

Det är höst, du är singel och redo att förnya dig själv. Varför inte shoppa loss höstens alla modetrender på Singles day? Då brukar det finnas massor av rea, inte minst online på alla webbutiker.

Singles Day växer för varje år

I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur Singles Day gjorde så att den kinesiska e-handelsjätten Alibaba sålde varor för hela 280 miljarder kronor. Ja, du hörde rätt. Detta på grund av alla rabatter som gick att finna på alla varor – som i sin tur lockade folk runt om i Kina och hela världen att köpa. Det gör dessutom att fenomenet utklassar sin jämlike, Black Friday. På bara några år har alltså Singles Day gått om det mer väletablerade Black Friday. Och det blir bara större och mer populärt för varje år som går.

Singeldagen – på kinesiska guanggun jie och internationellt känd som Singles Day – har ett inte helt glasklart ursprung. Men det började på 90-talet, troligen bland studenter, med tanken om en speciell dag då singlar skulle unna sig lite extra – Aftonbladet

Shoppa mode under singeldagen

Men vad för mode är hett i höst och kommer finnas redo att shoppa under singeldagen? Bland annat det som det går att läsa om här i Elle. Och det är allt från chockrosa plagg och accessoarer, till ett damigt, franskt 70-talsmode och 80-talsinfluenser. Monokromt är något som lyser starkt på modehimlen under hösten 2019, och det kan vara monokromt i allt från just den där starka rosa kulören, till turkosa plagg, mintgröna och starkt gula. Helt enkelt piffiga, starka färger som inte går obemärkt förbi någon.

Monokroma plagg i starka kulörer

Mer i klädesväg att hitta online under singeldagen är svart gotik tolkat av modevärlden, det kan vara mörka klänningar med skira ärmar, svart spets till exempel. Men dessutom fungerar det extraordinärt väl med figurnära siluetter i läder eller konstläder och en dramatisk hårfrisyr på det. Våga gå långt och våga chocka, inte minst om du ska ut på kvällen och fira din singelhet med vännerna.

Läder – veganskt och hett

Eftersom läder återigen är på kartan, men mitt under miljömedvetenheten som precis har vaknat, finns det massor av veganska och miljövänliga alternativ att välja på. Det gör att det dammiga 80-talsmodet känns lite nyare och fräschare. En läderkjol sitter inte fel på någon, men inte heller en stilren,

figurnära läderjacka.

Mer om modet under hösten 2019 går det dessutom att läsa om i Damernas Värld, där färger, mönster och plagg är noga beskrivna så att du verkligen vet vad du ska titta efter när du shoppar det senaste online.

Och trodde du kanske att grunge-modet var över sedan ett tag tillbaka? Var lugn, det är här igen. Och starkare än någonsin. Läs mer här om vad du ska titta efter på herravdelningen för att finna exakt rätt plagg för dig.