Handväskor för olika smaker

Trender från våren hänger kvar under sommaren och utvecklas under hösten. Handväskor följer modet på samma sätt som andra accessoarer och kläder, men går inte ur tiden lika snabbt.

I vårens och sommarens mode blandas stilar och färger vilt och det går att klä sig rätt oavsett om man gillar det klassiska eller något lite mer vågat. Tidningen Elle guidar oss i trender som hör säsongen till, där maximalism, minimalism, olika mönster, alla former av 90-tal, sportigt, retrolook, romantik och färg presenteras som det hetaste. Gult och vitt är två nyckelfärger och under sommaren är blommigt alltmer aktuellt. Till hösten blir det mer klassiskt och minimalistiskt överlag. Alla dessa riktlinjer för trender gäller även accessoarer, men det som syns tydligast på modekartan är stora och dramatiska detaljer som kan lyfta en hel outfit.

För den modemedvetne

Den mest användbara accessoaren för både vardag och fest är handväskor av olika slag. I och med sommarens trender är både klassiska och lite mer vågade handväskor helrätt att använda. Eftersom 90-talets mode slår stort igen syns miniväskan, sportinfluenser, ormskinn och klara färger mycket, men det är kanske inte något som passar alla. Ett alternativ är stora shoppingbagar eller strandväskor som gör sig bra i skinn eller i spännande färger och mönster. Vill man sticka ut från mängden men ändå hänga med i svängarna är Haute couture inspirerade kollektioner något som fortfarande syns tydligt på modehusens catwalks, och i Sydsvenskan kan man läsa om hur detta ofta separerar modebranschen. Haute couture är mode som kännetecknas av:

  • Broderier
  • Unika material
  • Tygeffekter
  • Lappteknik
  • Ovanliga detaljer
  • Futuristiska skapelser
  • Sagolika skapelser
  • Skarpa snitt
  • Dramatik

Ta hand om dina handväskor

Bra kvalitét kostar ofta mer och det känns tydligt i sömnad och tygets eller skinnets struktur om en väska är av god kvalitét. Flera handväskor i olika stilar och modeller att byta mellan ger mildare slitning, men det gäller även att ta hand om dem. Aftonbladet skriver att faktorer som kollektivtrafik, människor, ohygieniskt innehåll som smulor från mat, näsdukar och orena händer ofta gör väskor till stora bakteriehärder. Att rensa, torka av och sprita sina handväskor regelbundet gör att dem håller länge.