En modeikon är död, men scarfen lever kvar

Ömsom rosad, ömsom risad – oavsett vilken sida man står på kvarstår fakta. Den kattdyrkande modeskaparen Karl Lagerfeld är död. Hur ska modevärlden överleva utan en så banbrytande ikon, undrar många? Hans kritiker låter inte vänta på sina uttalanden, men är inte oroliga för att modevärlden ska gå under utan Karl Lagerfeld.

För dig som är medveten och inte vill låta modet dö tillsammans med Karl Lagerfeld kan vi passa på att rekommendera Edblads scarfkollektion, en kollektion med stilrena mönster, vårens trendigare färger och material med hög och fin kvalitet. Spana in utbudet här https://www.edblad.com/se/accessoarer/mossor-scarfs.html, personligen kan vi inte hålla oss borta från att köpa hem några olika varianter.

Modeikon med många sidor

Det har knappast gått någon modeintresserad förbi att Karl Lagerfeld har dött efter en tids, som några källor uttryckt det, ”krasslighet”. Den legendförklarade modeikonen har aldrig tvekat inför att vara hemlig och mystisk, och skapa rubriker med sin älskade katt Choupette (som dessutom skrivit en egen biografi…). Han började på Chanel -83 men har sedan dess ett eget märke och många anser honom vara en av vår tids största designers.

Metro hade äran att låta Karl Lagerfeld vara redaktör hos sig, och där lämnade han efter sig skisser, ritningar och spännande intervjuer. Enligt en intervju har han även sagt att han inte räds döden: när batteriet är slut är det slut. Han säger också att han inte tillhör någon generation: han är varken farsgeneration, farfarsgeneration eller någon annan. Karl Lagerfeld menar att han är alla generationer.

Men låt dig inte dras med i denna sorghärva. Kritikerna till Karl Lagerfeld är många, och påpekar hans rasistiska och sexistiska uttalanden som en anledning att inte ge honom så mycket credd. Så ta på dig en scarf, och låt livet gå vidare!