Naturlig skönhet och hockeyfrillor

Naturlig skönhet är något som i alla tider har lovordats. Detta för att det blir vackrare när man ser att en person inte har överansträngt sig för att se snygg ut, utan att det är mer kravlöst och bekvämt. Hur ser man naturligt vacker ut och vilka frisyrer tar modescenen med storm?

portrait-woman-girl-blond-157967Några som nyligen slog ett slag för det naturliga var tidningen Amelia, där dansstjärnan Carin da Silva poserar utan smink, som första kvinnan på något omslag i Sverige någonsin. Om detta går det bland annat att läsa i Expressen. Ett ganska stort steg även om det kan tyckas som självklart att man ska få vara och se ut som man är.

Det här med att se naturligt vacker ut är något som aldrig går ur stil eller ur tiden. Ett snyggt resultat ger bland annat behandling med restylane, som går att göra bland annat i Göteborg. Något som även det är viktigt att det inte ser för överarbetat ut, men som ändå måste få sin beskärda tid varje morgon är inget annat är våra hårfrisyrer.

Hockeyfrillan letar sig tillbaka till modescenen efter 30 år i gömma

Något som förvånar en hel del är att den senaste hårtrenden tycks vara 80-talet. Eller förvåning och förvåning, det som chockar är väl att självaste hockeyfrillan har hittat tillbaka i en rockig version, 30 år efter att den dog ut. Vi som trodde att den aldrig mer skulle se dagens ljus har alltså haft fel – den är tillbaka och den är modernare än någonsin. I en artikel i tidningen Elle går det att både läsa och se bilder från olika modevisningar där modellerna har just rockiga hockeyfrillor med lång lugg och sprayade hårtestar.

Det som tycks gälla är alltså, blonderade, uppklippta frillor med partykänsla. Men helst utan det enorma volympartiet mitt på hjässan, som vi kan se just på många bilder från det glada, neonfärgade 80-talet.

Lugg, sidobena och stora, gnistrande festlockar

luggAndra frisyrer som är hetare än någonsin 2017 går det att läsa om i en artikel i magasinet Chic. Där skrivs det om hur trendspaningen från olika catwalks förutspår mycket vintagelockar med perfekt rundning som för tankarna till 20-tal och 40-tal. Bäst fixar man den hemma med hjälp av värmespolar. Annat som är tillbaka på hetastlistan är faktiskt snedbenan, den kanske mest lättburna frisyren man kan ha. Den har alltså kommit igen efter några år med mittbena på podiet. I samma artikel nämns även luggen, kanske den allra hetaste trenden av de alla i vår. Gärna får den vara edgy och lättstylad och hänga ner över pannan på ett operfekt sätt eller så kan den vara sidokammad på ett lite busigt sätt.

Något som få vågar men som fler borde ha i vår är den så kallade ”wet look” som tog världen med storm i slutet av förra året. En blöt, bakåtkammad historia räddar vilken dålig hårdag som helst, applicera vax eller gel från hårrötterna och kamma utåt sedan bakåt.

Andra små trender som har hittat tillbaka till strålkastarljuset är det spikraka håret, uppsatt eller utsläppt. Det ska vara rakt, glansigt, välklippt och framförallt se fräscht ut. Det kan alltså vara läge att rota fram plattången efter några år i en dammig byrålåda, den är välkommen ut igen och kan med fördel användas.