Skapa ett säkert hem

Säkerheten hemma är otroligt viktig för att både du och dina saker ska vara trygga. För att skapa ett säkert hem behöver du bland annat tänka på att installera saker såsom brandvarnare och larm. Har du småbarn bör du även barnsäkra hemmet för att undvika olyckor. Här berättar vi mer om vad du ska tänka på för att få ett säkert hem.

 

Det är dags att se över ditt hem för att ha en säker miljö för både dig och dina barn. Har du små barn som precis börjat gå behöver du exempelvis installera barngrindar och olika skydd i på köksmaskiner och elkontakter. Kolla även över brandsäkerheten och andra saker såsom larm och lås.

 

Säkert hem mot brand och stöld

För att ditt hem ska vara säkert ska det vara utrustat med brandlarm som du med jämna mellanrum ska testa och kolla batteriet. Du bör även ha brandfilt och brandsläckare som står lättillgängligt om olyckan skulle vara framme. Ett larmsystem är även bra att installera tillsammans med säkra lås och dörrar för att förhindra inbrott och stölder. I PC för alla kan du läsa ett stort test om olika larm för att hitta det som passar dig bäst.

 

Barnsäkra hemmet för dina barns skull

Small,Baby,Approaching,Safety,Gate,Of,Stairs”Varje år skadar sig 60 000 barn upp till 18 år, i eller kring hemmet, enligt försäkringsexperten Alexandra Gahnström.”

 

I hemmet är det vanligt att barn skadar sig i samband med fall från soffor, sängar, trappor och skötbord. Därför bör du alltid se till att exempelvis höga barnstolar står stabilt, installera barngrindar och se till att inte lämna barnet oövervakat på skötbordet. Installera även skydd vid spisen och se till att det inte ligger vassa säker framme som barnet kan komma åt.