Några vanliga skönhetsbehandlingar

Skönhetsindustrin växer för varje år, men vilka behandlingar är vanligast? Och vilka behandlingar är det som kändisarna föredrar. Här är svaret.

Några av de vanligaste skönhetsingreppen som görs är botox, filler och skinbooster. Botox är ett slags gift som angriper nerverna i pannan, vilket låter dramatiskt. Men om det utförs av en person som kan utföra ingreppet ordentligt får det pannans muskler att slappna av med och resultatet blir att man inte rynkar pannan lika mycket och får mindre rynkor i pannan. Botox angriper endast nerverna i pannan och inte resten av kroppen och det kan även ibland användas med varierande resultat för att försöka bli av med vissa typer av huvudvärk som man kan få till följd av olika orsaker. Botox är ganska dyrt och kostar flera tusen kronor. Effekten är påtaglig, personer som använder botox i pannan kan bli av med rynkor och få en yngre look. I början kunde behandlingarna göra mer ont men i takt med att utvecklingen går framåt har man börjat använda finare nålar och det gör att smärtan vid en behandling minskar.

Vad är fillers och skinbooster?

Fillers är olika typer av utfyllnader som sprutas in eller injiceras in i ansiktet och som kan ge olika slags effekter och används bland annat till:

  • Läppar
  • Kinder
  • Linjer i ansiktet

En linje i ansiktet som många får är en linje som går vid sidan om munnen upp mot näsan. Vissa använder även fillers som utfyllnadsmaterial under ögonen i ett försök att bli av med påsar under ögonen. Det kan även användas i kinder för att försöka få till större eller mer markerade kindben och i läppar för att få större läppar eller en annan form på läppar. Fillerbehandlingar är populärast bland kändisar men också betydligt mer populära bland kvinnor än män. Nästan endast kvinnor använder fillers och strävan efter att hålla ansiktet ungt eller förändra saker man inte är nöjd med är ofta större bland kvinnor. Kanske har det med samhällets normer att göra delvis. Det är mer normalt och okej för en man att få ålderstecken. Kanske hetsar kvinnor varandra till att få det perfekta ansiktet, ungefär som när män hetsar varandra att försöka pumpa sig till större muskler. Skinbooster är ett namn på olika hudbehandlingar som till exempel kan få huden i ansiktet att kännas yngre eller få mer lyster.