Rent inifrån och ut!

Ett hem är alltid mer hemtrevligt och välkomnande när det är städat och fint. Visst, det ska inte vara något museum att gå in i, men ett välstädat hem ger ändå ett bättre helhetsintryck. Med detta sagt bör du även se över fönstertvätt, skura dörrhandtag och annat som ofta glöms bort.

Det är helhetsintrycket man får av ett hem som avgör vilken känsla som sätter sig eller hur man trivs när man kliver över tröskeln. Glöm därför inte bort detaljer efter dammsugningen och skurandet av golv, såsom fönstertvätt och dammande. Har du besvärliga fönster kan fönsterputs stockholm vara en firma att kontakta. Men det går självklart att rengöra fönstren själv också.

man med fönsterskrapaFördelen med en fönsterputs-firma

Ibland kan det vara svårt att nå upp till vissa fönster. Eller det kan helt enkelt kännas besvärligt att ta isär rutorna och tvätta så att resultatet blir bra. Då kan du googla runt för att hitta en firma som sysslar med fönsterputsning. Många kontor väljer också att anlita en sådan firma om man har många fönster att tvätta och om kontoren ligger högt upp i en fastighet. Då kan man behöva en utrustning utanpå för att hänga och tvätta fönster utanpå byggnaden. Att tvätta och putsa fönstren kräver ofta en viss teknik för att ge en skinande blank ruta och det är många som drar sig för den här typen av städmoment. En vanlig städfirma brukar erbjuda denna typen av tjänster till ett lågt pris, så hör med firmor som Fönsterputsning Stockholm om du bor i huvudstaden och se vad de erbjuder.

Tvätta fönstren själv

Föredrar du att lägga vantarna på dina egna fönster själv så finns det tekniker och rengöringsmedel att använda dig av. Det största problemet som vanliga fönstertvättare på amatörnivå drabbas av är ränder på fönstren på grund av att man dragit med skrapan utan att putsa bort efter den. De bästa knepen är också att satsa på bra verktyg, som rätt skrapor och påläggare istället för blöta trasor. Idag finns det till och med el-fönstertvättare. Undvik fönsterputsmedel med olja då det lägger sig som en hinna och samlar smuts lättare, vilket senare syns i vårsolen.