Jakten på perfekt hy med modern botox

Allt fler vill göra och gör skönhetsingrepp idag. Efterfrågan på fillers av olika slag bara ökar och att göra det är relativt riskfritt. Det ger fina och tydliga resultat på hyn och idag är det allt fler som söker och önskar den perfekta släta hyn. 

Allt fler vill inte ha sina bekymmersrynkor, skrattrynkor, åldersrynkor, rökarrynkor, och idag går de effektivt att dölja med modern botox behandling! Dessa fillers blir mer och mer efterfrågade och teknikerna blir allt säkrare. Jakten på den perfekta hyn har nog bara börjat hos de flesta.

En växande bransch

Alla skönhetsingrepp överlag tillhör en växande bransch, men fillers ligger verkligen i framkant. Det finns få saker som är så föryngrande kosmetiskt som fillers och ingreppet är enkelt. Svenska hudläkare tipsar bland annat om det i en artikel från Aftonbladet. Det är förmodligen enkelheten som gjort att det blivit så populärt. Det krävs inga stora operationer eller hundratusentals kronor på kontot.

”Fillers är en efterfrågan som ökar hela tiden. Det är lättillgängliga och relativt smärtfria behandlingar som ger fina och tydliga resultat. Vad jag vet finns det över hundra olika fillers och de skiljer sig ganska mycket”, säger en specialistläkare till GP.

Allt fler gör ingrepp

Det finns många aktörer på marknaden, som delvis är oreglerad. Men hittar man en seriös, etablerad och proffsig klinik som gör fillers så ska skaderisken vara liten. Och allt fler gör ingrepp. Kroppsbehandlingar av alla slag som förändrar utseendet har blivit omåttligt populära, och det görs fler ingrepp än folk tror. En av de största konsumenterna av skönhetsingrepp är kvinnor mellan 35 och 50 som vill se piggare och fräschare ut. Det är inte längre bara unga tjejer som vill fylla läpparna, skriver SVT i en artikel. Även män söker sig allt mer till att göra skönhetsförändringar. Så jakten på den perfekta hyn har blivit mer spridd än tidigare.