Köp svenska gardiner till hemmet

Skandinavisk inredning gör sig extra fin med svenska gardiner i fönstren. På senare tid har gardiner fått ett uppsving inom både design- och inredningsbranschen. Du kan enkelt skapa stil du gillar bara genom att välja en viss typ av tyg på dina gardiner.

Häng med för att ta del av den här högst aktuella trendspaningen för 2023! Vilka gardiner är trendiga i år? Vad ska du tänka på för att skapa ett fint skandinaviskt hem?

Måttbeställda Gardinex-gardiner

Vad känns mer 2023 än svensktillverkade textilier? Det svenska företaget Gardinex skräddarsyr gardiner i egna syateljéer och låter allt ingå i köpet. Du får alltså måttbeställda gardiner som är färdigkrokade. Dessutom ingår gardinvikter till varje köp. Gardinex har sedan starten 2008 fokuserat på kvalitet, hållbarhet och optimal flexibilitet för dig som kund. Det här är med andra ord gardiner som passar utmärkt i det skandinaviska hemmet 2023.

Inredningstrender att anamma

I år fortsätter den populära Japandi-trenden, vilket är en inredningsstil som kombinerar japansk minimalism med skandinavisk funktionalitet och stilrenhet.

”En underbar fusion mellan vårt skandinaviska hygge och japansk minimalism blir nya stilen Japandi.” Så beskriver bland annat tidningen Hus&Hem Japandi-stilen.

Du får helt enkelt ett hem som är fyllt av värme, men med fokus på komfort och rena linjer. Gardiner från Gardinex i jordnära toner passar utmärkt till Japandi-stilen. I den övriga inredningen kan du gärna satsa på trä i olika former. Som kontrast till den här trenden är också olika typer av natur- och djurmotiv på gardiner eller andra textilier helt rätt i år. Det här är något som bland annat presenterades på den kända textilmässan Heimtextil i Frankfurt.