Unna dig en skönhetsbehandling

Är din hud torr och fnasig eller har du kanske problem med fina linjer och rynkor som stör? Då kan det vara hög tid för dig att unna dig en skönhetsbehandling. Skönhetsbehandlingar har funnits väldigt länge och har varit ett sätt för människor att få bukt med dålig, torr, fet eller rynkig hud. Det finns mängder med olika behandlingar som du kan använda dig av. En del av behandlingarna fokuserar på ansiktet, medan andra fokuserar på andra delar av kroppen.

Vilken typ av skönhetsbehandling du vill utföra beror naturligtvis också på vad du vill förändra. Är det ansiktet som du vill ge ett lyft kan du till exempel använda dig av botox och fillerinjektioner. Det finns även ansiktsbehandlingar som dermapen som kan hjälpa dig att bli av med ärr, exempelvis från akne. Är det däremot en behandling för kroppen som du siktat in dig på kan du välja hårborttagning med laser, kroppsfillers, massage eller kanske vaxning. Det är viktigt att du väljer en salong eller klinik med gott rykte och som har utbildad och kunnig personal. På så sätt kan du känna dig säker på att behandlingen har utförts korrekt, men kom också ihåg att det alltid finns risker med skönhetsbehandlingar.

man får laserbehandlingLaser – allt mer populärt

Under många år var människor rädda för att använda sig av skönhetsbehandlingar med hjälp av laser. Den främsta orsaken till detta var för att metoden då inte var tillräckligt prövad och även kunde utföras av människor utan certifikat och kunskap. Idag är det många salonger och kliniker som erbjuder professionell laserbehandling, till exempel för den som vill ta bort gamla tatueringar, oönskad hårväxt eller som vill bli av med fettdepåer. Hur laserbehandlingen går till beror på vilket område som ska behandlas och vilken typ av laser det handlar om. Den vanligaste metoden är att använda laser för hårborttagning. Behandlaren går då över området med en laserlampa och siktar in sig på hårsäckarna. Har du kraftiga och mörka hårstrån kan du behöva fler behandlingstillfällen.

kvinna behandlar lårenMängder med behandlingar att välja mellan

Det finns mängder med olika typer av behandlingar som du kan välja mellan, vilket är riktigt bra! Tack vare det stora utbudet av behandlingar är det lättare för dig att hitta en som passar för ändamålet. Har du svårt att veta vilken typ av behandling du skulle behöva kan du alltid kontakta en salong eller klinik för en konsultation. Här nedan hittar du en lista på de vanligaste skönhetsbehandlingarna och skönhetstrenderna just nu!

  • Fillers/botox – Sker med hjälp av en injektion. Fillers används till exempel för att skapa mer markerade kindben och käkben eller för att förstora läpparna. Botox är ett nervgift som får dina muskler att slappna av och som används för att bli av med rynkor.
  • Dermapen – Dermapen utförs med hjälp av flera små nålar som dras över huden. Den här nålbehandlingen hjälper din hud att öka produktionen av kollagen.
  • Ögonfransförlängning/lash lift – En ögonfransförlängning går ut på att förlänga dina fransar och skapa en naturlig eller dramatisk look. Ögonfransar limmas på en och en för att skapa ett så verklighetstroget intryck som möjligt. Vid lash lift så böjs dina egna fransar för att skapa ett mer öppet och piggt öga.