Frisyrer centralt i fotbolls-VM 2018

Det var något om Ronaldos bockskägg för att göra narr av Messi, och så var en spaghettifrisyr, Pogbas röda färg och Valderramas frus sympatifrisyr. Som skönhetsintresserad höjer man ibland mer ögonbrynen åt fotbollsspelarnas parallella frisyrdrama än åt själva fotbollsmatchen. Man bör inte underskatta vikten av fotbollsspelarnas frisyrer, de är trotsallt stora trendförebilder.

Sugen på att själv skaffa fotbollsfrisyr? Du kan boka in dig på https://www.salongheadzone.se/ som är specialiserade på det mesta och är en väletablerad och trygg frisörsalong. Man kan säga att de manliga fotbollsspelarna nog är de mest trendigvande för de populära frisyrerna, inte bara bland unga fans. Även de vuxna låter sig inspireras av vad fotbollsstjärnorna dekorerar huvudet med! Det vanligaste är korta frisyer och olika snaggningsvarianter, men mycket blonderingar och färgningar förekommer förstås.

Inspirerande frisyrer under VM

Blonderingar är ett vanligt grepp inom fotbollen och sägs bringa extra god tur i finalen. Mexikos stjärna Javier Hernandez och Miguel Layun följde traditionen och blonderade håret inför åttondelsfinalen mot Brazilien. Något vi såhär i efterhand tyvärr får konstatera inte fungerade, trots att det var mycket snyggt förstås! Aaron Ramsey är ett annat exempel på en som blonderat håret inför en ödesdiger final.

Durmaz kör lite undantag, eftersom han kör med sitt skägg vilket är ganska ovanligt i fotbollssammanhang. Tillsammans med en schysst frisyr, förstås!

Vad sägs till exempel om Valderramas fru som får ses som ett stort fan tack vare att hon lät sig få kultspelarens vågiga lockar? Medierna tappade nästan fokus på själva spelet där ett tag utan filmade fascinerat hennes frisyr. Och frågar ni oss på Redhe of Sweden så säger vi bara ja, ja och åter ja! Självklart ska man låta lockarna släppa loss! Sen har vi det svenska fanet som valde att klippa in ”Granen” Granqvist i håret.

Andra frisyrlegender är:

  • Neymars spaghettifrisyr, som fick mycket kritik men som vi tycker var superfin!
  • Pogbas tvådelade färgning i rött och svart
  • Ronaldos bockskägg som skulle reta Messi
  • Inte från VM 2018 men Asamoah Gyan hade en mycket snygg frisyr, så kallas Qaza, som han dock åkte på repressalier för eftersom Förenade Arabemiraten tyckte den var oetisk.

Vi hoppas att fotbolls-EM om två år påvisar samma kreativitetsanda och vi låter oss inspireras av damfotbollen också, förstås!