Höstens koftor och cardigans

Hösten innebär alltid myspys i soffan, kanske med en god kopp choklad och gosiga filtar och kuddar. I modevärlden kan det översättas med koftor och cardigans för att alltid vara varm och moderiktig på samma gång. Men vilka trender råder?

Med koftor och cardigans hos na-kd kan du både hålla värmen och bli en stilsäker fashionista. En kofta i nutidens trend är lång och kan ibland till och med bäras som en klänning. Ha gärna en klänning under för en helstickad look.

kvinna i cardiganTrender 2020

Koftklänningen eller den extremlånga koftan är väldigt uppskattad och passar till alla stilar. Den är också mycket skön att hänga över kontorsstolen och bara ta på sig när det börjar bli kallt ute. Bär koftklänningen öppen eller stängd med ett skärp i midjan, till höga stövlar eller finare sandaler. Om du bär en passande och stickad klänning under blir det en hel dress som förtjänar uppmärksamhet till både vardags och fest. En lång kofta är snygg både i grovstickat och tunnstickat. Det är helt klart vädret eller om du är en fryslort eller inte, som spelar roll.

Att bära en längre kofta ger en snygg och förlängd siluett som passar till alla kvinnor. Bär den med skinny jeans eller en kort kjol med stövletter och en snygg t-shirt eller blus. Koftan klär ned en elegant outfit men gör den ändå cool.

Oversize-koftan är den andra modellen som syns till i high end-modet över hela världen. Den får gärna vara cropped eller lång, bara den är stor! Gigantiska knappar till kabelstickningar är nyckeln till stil.

Kofta eller cardigan

Vad är det egentligen för skillnad mellan en kofta och en cardigan? Jo, en kofta är ett betydligt grövre och robustare plagg än en cardigan. En cardigan är som en tunnstickad tröja med knappar i fram. Den ser ganska damig ut och kan vara snygg till ett par jeans för en tuff kontrast. Den är perfekt om du bara fryser lite grann och bara vill slänga på dig något. Dock kan en cardigan komma i ett mer grovstickat material också och idag har kofta och cardigan kommit att bli mer eller mindre samma i folks ögon.