Shopping, erbjudanden och reklam

Det finns en hel del erbjudanden som är för bra för att vara sanna på nätet, något som borde få dig att dra öronen åt dig. Men ibland är det faktiskt helt riktiga, sanslöst bra erbjudanden som du får ta del av. Perfekt för dig som älskar shopping och mode. 

 

En sådan plats som erbjuder bra saker är ingen annan än https://greatoffers.se/. Här finns det massor med samlade erbjudanden om gratis saker, varuprover, rabattkoder och gratisprylar från välkända varumärken.

Bra erbjudanden – och lite för bra erbjudanden

 

Men ibland, så är ett erbjudande på nätet eller i en katalog helt enkelt lite för bra. Något du kanske märker när du köpt produkten eller tjänsten och inser att du inte får vad du faktiskt betalat för. Som tur är kan du då anmäla detta till bland andra Konsumentverket:

Till oss kan konsumenter anmäla svenska företag och produkter som inte lever upp till den konsumenträttsliga lagstiftningen inom nedanstående områden.

 

Hit kan du vända dig

Även på Hallå Konsument går det att läsa om hur marknadsföringslagen skyddar dig som konsument på mot vilseledande, aggressiv och annan marknadsföring som är att uppfatta som otillbörlig. Lagen ställer krav på att du som konsument inte ska få en negativ påverkan på din förmåga att fatta ett välgrundat köpbeslut, bland annat.

Om reklamen är diskriminerande eller nedvärderande samt kanske uppmuntrar till olämpligt beteende hos barn – så kan du i stället anmäla reklamen till Reklamombudsmannen, vilket är näringslivets självreglering för just etisk reklam. Mer om Reklamombudsmannen går det att läsa på denna stiftelses hemsida. De prövar anmäld reklam enligt Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.