Praktiska tips till värden inför renovering av hyreshuset

Att renovera hyreshus är en klok investering som oftast ger bra avkastning. Dock kräver bygg- och renoveringsprojekt viss förberedelse för att de ska bli framgångsrika. Till exempel är det mer kostnadseffektivt att använda byggsäck istället för container. Du bör även prioritera att renovera de mest eftertraktade utrymmena som ger mest avkastning för pengarna, såsom kök och badrum.

Det har blivit populärt för fastighetsägare att renovera sina hyreshus och uppgradera dem med nya bekvämligheter. Anledningen är enkel och det är att helt enkelt fungerar! Det tillåter fastighetsägaren att ta ut högre hyror och gör att renoveringen återbetalas med tiden. Dessutom kommer varje renovering öka hyreshusets marknadsvärde vid en eventuell försäljning i framtiden. Nyckeln bakom en framgångsrik renovering är förberedelse och rätt utrustning. Du kan börja med röja och städa för att underlätta arbetet. Eftersom det kan bli mycket skräp kommer en byggsäck att vara mycket smidig att ha. Den är lätt att flytta och mer kostnadseffektiv än att hyra en container. Innan du börjar renovera är det också klokt att ha koll på vad hyresgäster och eventuella köpare värdesätter. Vanligtvis ska helst renoveringar vara någorlunda enhetliga och smälta in i stadsdelens stil.

Några populära saker som brukar värdesättas hos hyresgäster är:

  • Extra förvaringsutrymme
  • Cykelparkering
  • Inhägnad och god utomhusbelysning
  • Rymlig parkeringsplats
  • Säker ytterdörr

Renovera för att uppfylla moderna standarder

Det är inte bara hyresgästen som tjänar på renoveringen. Faktum är att varje renovering kan betraktas som en vinn-vinn-situation för både fastighetsägare och hyresgäster. Renovering är ett utmärkt tillfälle att modernisera det som är föråldrat och uppfylla moderna standarder som förväntas i byggnader. Tre utrymmen som är speciellt lönsamma att renovera och som nästan alltid ger avkastning på investeringen är kök, badrum och entré.

  1. Köket – Vid renovering av köket är det en bra idé att matcha ytan på vitvarorna för att skapa ett mer enhetligt utseende. Även om du inte behöver uppgradera till det bästa är det klokt att tänka långsiktigt och investera i energieffektiva produkter.
  2. Badrummet – Moderna badrum är mycket eftertraktat och ger en säker avkastning på investeringen. Om din budget är begränsad kan du börja med att göra enkla förbättringar som att byta toalettsitsen, skaffa nytt duschmunstycke och uppgradera tvättstället.
  3. Entrén och ingången – Entrén och ingången är oundvikligen det första som hyresgästen kommer att se, så målet är att renovera för att skapa ett första bra intryck. Till exempel kan du asfaltera eller lägga gatstenar vid ingången och byta ut ytterdörren. Glöm inte bort att det kan bli mycket skräp och att du kommer ha enorma nytta av en stryktålig byggsäck.

Förbered renoveringen med en byggsäck

Förberedelse är allt inom bygg och renovering. Om du har renoverat tidigare vet du säkert hur stora, tunga och svåra att flytta containrar är. I själva verket kan container väga upp till 30 ton. Lösningen är att överväga att använda en eller flera byggsäckar istället som är mycket smidigare. En byggsäck är ett mer flexibelt och kostnadseffektivt alternativ som också är extremt säkra att transportera. De är även mycket lättare att transportera och sänker därmed dina transportkostnader till och från återvinningscentralen.